7 februarie 2011 |

Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par a fi...

    Doi ingeri calatori s-au oprit sa isi petreaca noaptea in casa unei familii instarite.Familia a refuzat sa ii lase pe ingeri sa innopteze in camera de oaspeti.In schimb,le-a oferit o camera in subsol.In timp ce isi faceau paturile,ingerul cel batran a vazut o camera in perete si a reparat-o imediat.Cand ingerul cel tanar l-a intrebat de ce,celalalt inger i-a raspuns:"Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par a fi".
    Continuindu-si drumul,in noaptea urmatoare ingerii au ajuns sa se odihneasca in casa unui om foarte sarac,dar foarte ospitalier.Tanarul traia impreuna cu sotia lui.Dupa ce au impartit cu ei putina mancare pe care o aveau,i-au lasat pe ingeri sa doarma in patul lor,unde se puteau odihni in voie.Cand s-au trezit a doua zi,i-au gasit pe taran si pe sotia lui plangand.Singura lor vaca al carei lapte era singurul venit,murise pe camp.
    Pe drum,ingerul cel tanar s-a infuriat si l-a intrebat pe cel batran,cum se poate intampla un asemenea lucru.
"Primul om avea tot si totusi l-ai ajutat",a zis el."A doua familie avea atat de putin,dar era in stare sa imparta totul si tu le-ai lasat vaca sa moara".
    "Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par a fi",i-a raspuns ingerul cel batran."Cand am stat in subsol am observat ca in gaura din perete era depozitat aur.De vreme ce stapanul era obsedat de lacomie si era incapabil sa isi imparta bogatia cu altcineva,am astupat zidul ca sa nu o mai gaseasca.Noaptea trecuta,cand am dormit in patul familie de tarani,ingerul mortii a venit dupa sotia lui,i-am dat la schimb vaca.
    Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par a fi.Uneori chiar asa se intampla cand viata nu se desfasoara asa cum ar trebui.Unii oameni intra in viata noastra si pleaca repede...unii ne devin prieteni si stau aproape de noi...lasandu-si minunatele amprente asupra inimii noastre,iar noi nu mai suntem aceiasi pentru ca prietenia lor ne-a transformat...


    Am primit aceasta povestioara pe mail.Pe mine ma impresionat si am avut ceva de invatat din ea,asa ca am decis sa o postez si aici.Multumesc celui care mi-a trimis-o.
    Va doresc un inceput de saptamana cat mai minunat! >:D<

10 vis(e):

Brandusa spunea...

o povestioara ce merita auzita !

Unknown spunea...

@Brandusa:Asa este:)
O seara cat mai minunata sa ai >:D<

AndreeEA spunea...

Am citit`o si eu acum ceva timp .. intr`adevar avem ce invata din ea :)

O saptamana frumoasa >:d<

Unknown spunea...

@AndreeEa:Ma bucr ca esti de acord cu mine:)
Multumesc,asemnea >:D< :*

Lavinia Dance spunea...

" Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par a fi.Uneori chiar asa se intampla cand viata nu se desfasoara asa cum ar trebui.Unii oameni intra in viata noastra si pleaca repede...unii ne devin prieteni si stau aproape de noi...lasandu-si minunatele amprente asupra inimii noastre,iar noi nu mai suntem aceiasi pentru ca prietenia lor ne-a transformat..." cuvintele tale mi se potrivesc atat de bine si m-au lasat pe ganduri..:-<

povestioara o stiu, e foarte frumoasa, sunt singura ca multi se vor bucura sa o citeacsa >:D<:*

Unknown spunea...

@Nu exista:Asa cred si eu:)>:D<

Septembrie spunea...

Adevărată poveste! Mulțumim că ai împărțit-o cu noi!

Unknown spunea...

@Septembrie:Oricand,orice cu cea mai mare placere:)>:D<

Seninle olmak istiyorum. spunea...

Foarte frumos, chiar te pune mult pe ganduri..

Unknown spunea...

@Seninle:chiar te pune..:)

Trimiteți un comentariu